Zupa porowo-pomidorowa

Jeżeli lubisz pomidory i pory to zupa idealna dla Ciebie.
Zupa porowo-pomidorowa jest tania ze względu na swe składniki pora kupimy za około 3 zł, 3 pomidory to koszt 2-3 zł, 3 marchewki 2 zł, soczewica 4 zł. Za całość wydamy około 12 zł. Zrobimy z tego zupę na około 5-6 porcji i jeszcze połowa paczki soczewicy nam zostanie, którą można będzie wykorzystać przy innej potrawie.

Składniki:

Sposób przyrządzenia:

Pora kroimy w cienkie paseczki a pomidory i marchewkę w kostkę. Wrzucamy nasze pokrojone warzywa do bulionu ( może być z kostki warzywnej, opcja dla tych,którzy nie lubią się wysilać). Gotujemy aż warzywa zmiękną. Następnie dodajemy pół szklanki soczewicy i gotujemy 10 minut aż zmięknie. Na koniec wszystko doprawiamy solą, pieprzem oraz papryką słodką i cayenne.